„Ботев“ (Пловдив) гостува на „Левски“ в първи 1/4-финал на Купата на България в деня, в който празнува 102 години от основаването си. „Канарчетата“ очевидно са в по-добро състояние в момента и може да си поднесат подарък за празника на клуба. Все пак обаче става дума за среща от турнир, а тези мачове винаги имат различен заряд от двубоите от първенството. От друга страна загуба на „Ботев“ (Пловдив) и отпадане от Купата на България може да коства треньорския пост на Станимир Стоилов. Както е известно, „жълто-черните“ не един път са обявявали Купата за един от големите си приоритети през сезона.
 
„Левски“ е изправен до стената. „Сините“ вече нямат никакви шансове в първенството и класиране за евротурнирите през този сезон минава единствено през Купата на България. Освен това този турнир е единствената възможност за „сините“ да спечелят трофея в годината, в която се отбелязват 100 години от основаването на клуба. Отпадане от „Ботев“ (Пловдив) ще означава, че „Левски“ няма да играе в Европа за първи път от сезон 1990/91.
 
Заради големия брой контузени и наказани играчи треньорът Антони Здравков ще трябва да направи сериозни промени в стартовия състав. Очаква се завръщането в игра на Кевин Бру, който не игра в дербито с ЦСКА (0:1) в събота. Титулярно място вероятно ще получи и младокът Борислав Цонев, който трябва да замени наказания Ларсен Туре. Почти сигурно Пламен Крумов отново ще играе по крилото, където беше поставен и срещу „червените“.
 
Треньорът на „Ботев“ (Пловдив) Станимир Стоилов няма никакви кадрови проблеми със състава си. Очаква се на „Герена“ Мъри да пусне най-добрата си 11-орка. В атаката на „канарчетата“ ще бъдат привлечените през зимата от Петролул (Плоещ) Юнес Хавза и Феребори Доре. Левият бек Веселин Минев, който пропусна мача с Локомотив (София), е възстановен от контузията си и ще излезе титуляр срещу бившия си клуб.
 
7.jpg
2_13.jpg
„Левски“ - „Ботев“ (Пловдив)
 
 
 
Днес от 16:15 часа по ТВ 7
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Цветан Кръстев
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
„Левски“: Горан Блажевич, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Аймен Белаид, Рикардо Нунеш, Кевин Бру, Орлин Старокин, Пламен Крумов, Борислав Цонев, Рафаел Бастос, Валери Божинов
Контузени: Пламен Илиев, Стефан Велев, Мирослав Иванов
Наказани: Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Ларсен Туре
 
„Ботев“ (Пловдив): Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Сърджан Лукин, Веселин Минев, Мариян Огнянов, Томаш Иршак, Александру Куртеан, Абел Анисе, Феребори Доре, Юнес Хамза
Контузени: няма
Наказани: няма