ЦСКА и Левски излизат в голямото дерби на България от коренно различни позиции. За първи път разликата между двата тима в класирането е толкова огромна. „Червените“ имат 15 точки повече от вечния си съперник. ЦСКА е трети с 30 точки, а „сините“ са девети с 15.

На „Герена“ е пълно с проблеми – много контузени и наказани. На „Армията“ нямат нито играчи с травми, нито такива, които да пропускат двубоя заради натрупани картони.

Всичко това прави ЦСКА отявлен фаворит, но не бива да се забравя, че в подобни срещи всичко е непредвидимо, колкото и клиширано да звучи.

А и в Левски пристигна вчера радостната вест. Договорът за генерално спонсорство с австрийската фирма „Щрабаг“ беше обявен. Под сурдинка се говори, че двете страни нарочно изчакали деня преди дербито, за да може новината да подейства повече от стимулиращо за футболистите. Както е известно, в „синия“ клуб финансовата криза е огромна, но оттам твърдят, че от вчера стабилизирането започва. Дали хитрият ход ще подейства върху футболистите и те ще играят като преродени срещу ЦСКА, ще разберем само след няколко часа.

Бруно Акрапович ще заложи на познат състав. До последно той се колебае дали да пусне като ляв външен халф Мазику и Кери, но е по-вероятно ирландецът да остане резерва.

Славиша Стоянович пък ще реши в последния момент дали Здравко Димитров да е част от атаката на Левски или ще го пусне в игра през второто полувреме.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

ЦСКА – Левски
Днес от 18 часа
пряко по Диема Спорт
Съдия Никола Попов

Вероятни състави
CSKA Sofia (Bul)ЦСКА: Бусато, Антов, Матей, Занев, Вион, Мазику, Жеферсон, Юга, Тиаго, Йомов, Соу
Резерви: Евтимов, Гълъбов, Кери, Енрике, Синклеър, Санкаре, Ахмедов
Контузени: няма
Наказани: няма

Левски: Михайлов, Ал. Петков, Д. Иванов, Даске, Галчев, Найденов, Райнов, Стаматов, Ст. Иванов, Паулиньо, Робърта
Резерви: Кръстев, Г. Александров, Мартин Петков, Мохамед, Здр. Димитров, Ил. Димитров, Ст. Петков
Контузени: Б. Цонев, Р. Цонев, Краев, Славчев, Ж. Атанасов
Наказани: Старокин, Юруков

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството