Днес в 15:00 часа на стадион “Георги Аспарухов” раздираният от проблеми “Левски” ще посрещне Локомотив (София) в 122-ото дерби в “А” група. Срещата е от 22-кръг на родния шампионат и ще бъде ръководена от Стефан Спасов. В рамките само на една седмица двата състава ще се срещнат три пъти – днес е първтаа среща, а останалите са от полуфиналите за Купата на България.

Срещата ще бъде първият голям тест за новия наставник на "сините" Николай Митов, който замени на поста Илиан Илиев. До него на пейката ще дебютират Мариян Христов и Елин Топузаков. И двата отбора се нуждаят изключително много от трите точки днес. За “Левски” те са важни, за да продължи гонитбата с Лудогорец в битката за титлата. "Сините" имат едва две победи от началото на пролетния полусезон, но изостават само на две точки зад лидера в класирането Лудогорец. Локомотив (София) пък продължава да се бори с пълни сили за спасението си.

Новият наставник на “Левски” вероятно ще заложи на по-опитни футболисти днес. На вратата ще застане Пламен Илиев, а в защита ще действат Дъстли Мулдер, Димитър Везалов, Ромен Ели и Нуно Пинто. Роман Прохазка и Станислав Ангелов ще бъдат в средата на терена, а Христо Йовов ще заеме мястото на Рене Михелич зад нападателя Базил де Карвальо. По крилата ще се разчита на Гари Родригес и Илиян Йорданов.

"Железничарите" ще заложат на Антонио Павлов в атака, а зад него на мястото на контузения Маркиньос вероятно ще се появи новото попълнение Уилкер. По крилата пък ще действат Бранимир Костадинов и Даниел Пеев. Като опорни халфове ще действатАтанас Борносузов и Том, а защитата ще бъде изградена от Дюлгеров, Гаров, Бранеков и трифонов. На вратата пък ще пази юношата на Левски Божидар Митрев.

Новият треньор на “сините” Николай Митов призна, че е научил най-много в занаята от Емил Велев, който е начело именно на Локомотив (София). Кокала обаче няма да е на резервната скамейка днес, тъй като изтърпява наказание и ще гледа срещата от трибуните.

Любопитни факти:

* 40-годишният Николай Митов ще направи дебюта си като треньор в “А” група, но има титла като помощник при “сините” на Емил Велев

* Само Рене Михелич от новите попълнения в “Левски” има гол за тима през пролетта

* Юношата на “Левски” Антонио Павлов вкара единствените голове при последните две победи на “железничарите” в първенството – срещу Миньор и Славия. Той бе автор и на изравнителното попадение в последните секунди на дербито с “Левски” през есента – 1:1.

* “Левски” бележи средно по два гола на мач от началото на сезона

* Локомотив (София) няма победа като гост от началото на сезона

* “Левски” е най-силният домакин през това първенство със спечелени 28 точки от 10 мача у дома

* Последните две гостувания на Локомотив завършиха с равенства

* Три от последните 4 мача на “Левски” бяха равни

* В седем от десетте си гостувания от началото на сезона Локомотив не отбеляза гол

Levski_.jpg
"Левски" - Локомотив (София)________.jpg
15:00 часа, стадион "Георги Аспарухов"
съдия: Стефан Спасов
пряко по ТВ7



Вероятни състави:

"Левски": Пламен Илиев, Ромен Ели, Нуно Пинто, Димитър Везалов, Дъстли Мулдер, Станислав Ангелов, Роман Прохазка, Гари Родригес, Христо Йовов, Илиян Йорданов, Де Карвальо
Резерви: Михаил Иванов, Даниел Димов, Стефан Велев, Жоао Силва, Пламен Т. Илиев, Антонио Вутов, Рене Михелич
Контузени: Йордан Милиев, Владимир Гаджев; Наказани: няма

Локомотив:
Божидар Митрев, Александър Дюлгеров, Александър Бранеков, Илиян Гаров, Румен Трифонов, Искрен Писаров, Том, Уилкер, Бранимир Костадинов, Даниел Пеев, Антонио Павлов
Резерви: Валентин Галев, Кристиян Добрев, Костадин Велков, Алекс Манолов, Димитър Илиев, Крум Бибишков
Контузени: Маркиньос, Атанас Борносузов; Наказан: Емил Велев (треньор)