Дъщерята на Трифон Иванов Галина съобщи, че е подала жалба в полицията и прокуратурата срещу това, че на нея и сестра й е отказан достъп до дома на баща им, а в същото време с имуществото му се разпореждат чужди хора. Щерката на Туньо твърди, че смъртта му не е случайна!

В поредното гневно писмо във "Фейсбук" Галина изля възмущението си: "Обърнах се към полицията за съдействие... сезирах прокуратурата... Започнах най-гнусната битка с най-безочливата наглост още в деня, в който осъзнах, че смъртта на баща ми не е случайна. От 13 февруари нямаме достъп до нито една от къщите ни, рибарникът му е не просто обещан, а обран. Всичко се изпокри в рамките на няколко месеца. Складовете ни са преместени, всичко което се е намирало някога някъде вече го няма. Апартаментът ни се продава, лъжат че не е живяно в него от години. Преди дни с камиони е изнесено цялото му обзавеждане. Преди седмица часове наред са товарени кашони от къщата, където тати почина. Пред разследващите полицаи се дават напълно нереални отговори, очеИЗвадни лъжи, които незнайно защо не биват подлагани на съмнение. Нямам думи... нямам сили... нямам обяснение... нямам представа как е възможно... нямаме нищо, а всичко е наше."

Под публикацията си във "Фейсбук" Галя е съветвана от приятелите си да не се предава и апелират разследващите органи този път да си свършат работата.

Някои дори я съветват да поиска ексхумация на тялото на баща й, за да се установи дали причината за смъртта му наистина е естествена.