Черноморец (Поморие) се класира за първи път в “А” група. На баража тимът победи с 3:0 Видима-Раковски. Известно е обаче, че възникват противоречия заради общата собственост на Митко Събев върху Черноморец (Бургас) и Черноморец (Поморие).

“Много сме радостни, по документи ние нямаме нищо общо с Черноморец (Бургас). Не сме с един собственик с Черноморец. Ние сме правова държава, гледат се документите. Все едно една банка да дава кредити на три клуба, това значи ли, че те нямат право да получат лиценз? Изпратили сме всички документи на лицензионната комисия и чакаме БФС да ни одобри за “А” група”, заяви президентът Калоян Панайотов.

“Миналата година играхме финал за Купата на България и получихме лиценз от УЕФА. Сега имаме лиценз “Б”, което не знам какво означава. Ако не получим лиценз за “А” група, ще играем в “Б”, няма проблеми. Нашата цел е да обиграваме играчи за Черноморец (Бургас), това не го крием. Дайте днес да празнуваме, утре и вдругиден ще видим какво ще стане. Нека се и произнесе БФС”, завърши шефът./БЛИЦ