Лудогорец победи с минималното 1:0 Лацио в първи 1/16-финал в Лига Европа. Единственото попадение реализира Роман Безяк в 45-ата минута. Двубоят бе драматичен, Светослав Дяков изпусна дузпа в 8-ата минута, а по-късно получи червен картон. Домакините също не успяха да вкарат дузпа, спасена от Владислав Стоянов, и също получиха червен картон. Реваншът е на 27 февруари на Националния стадион "Васил Левски" в София. Победителят от този 1/16-финал очаква победителя от двойката Динамо Киев - Валенсия (0:2 в първия мач).

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев призова всички българи да бъдат на стадиона в София и да подкрепят Лудогорец на реванша.

"Много трудно намирам думи след такъв мач. Предполагам цяла България, която е стискала палци, се чувства като мен. Уникален мач и трудна победа. Изключително сладка победа. Надявам се в реванша нещата да бъдат малко по-леки, защото едва издържахме. Просто...на момчетата им е било трудно на терена, но и на нас на трибуните ни беше трудно. Благодаря на нашите фенове, че ни подкрепяха по този начин. Сигурен съм, че дадоха криле на момчетата. През цялото време бях притеснен, но най-много се притесних в минутите, когато изгониха Дяков. Радвам се, че момчетата на терена намериха сили и успяха да удържат победата.

Искам да помоля всички българи другия четвъртък да дойдат на стадиона, защото се вижда, че Лудогорец има потенциал да продължи напред. Ако нашият 12-и играч ни подкрепи, можем да се класираме", заяви Ангел Петричев./БЛИЦ