Драмата около изхвърления във “В” група Пирин (Благоевград) продължава. Един от акционерите в клуба Петър Байкушев за пореден път обвини мажоритарния собственик Емил Наков за нещастието, което сполетя “орлетата” за втори път в рамките на няколко години. На стадион “Христо Ботев” днес се събраха акционери от групировката Г-15, футболисти, ветерани и треньори, които мислеха за решаване на проблемите и как Пирин да излезе от тежката ситуация. Според хората от Югозападна България Пирин дължи само 156 000 лева на държавата и около 50 000 лева на футболистите за заплати. Те се позовават на официална информация от Националната агенция за приходи (НАП).

“Този човек (б.р. – има предвид Емил Наков) говори, че е бил наемен работник в Пирин. За мен той е общ работник, мошеник, който не заслужава уважение. Той представи задълженията пред сесията на общинския съвет. Каза, че трябват 100 хиляди евро, за да се спаси клубът. Какви глупости разправя”, заяви Байкушев.

Наков обаче извади документи, според които има два футболни клуба с името Пирин, регистрирани на един и същи адрес. Единият клуб има задължения около 160 хиляди лева, а другият – около 1,4 милиона лева.

“Наков дойде от Кюстендил, нямаше нито 1 лев в портфейла. На гърба на Пирин си купи един джип, прави си ремонти на хотелите в Кюстендил. Служебната кола я а даде на сина си, за да се разкарва из Кюстендил. Смешен е”, допълни още Байкушев.

Капитанът на Пирин Веселин Стойков още веднъж потвърди, че не са взимали заплати от почти една година. “От август до ноември сме взели половин заплата. За декември – нищо. Януари и февруари получихме по една заплата, но не всички момчета. От там нататък нищо. Преценете какво сме взели. Има момчета, които не са от тук, трябва да ядат нещо, някъде да спят”, заяви нападателят./БЛИЦ