Председателят на съвета на директорите на ПФК "Ботев" (Пловдив) Иван Джиджев осъди поведението на феновете по време на финала за Купата на България срещу Лудогорец, загубен с 0:1. Запалянковците на "канарчетата" на няколко пъти прекъсваха мача, а след гола на Роман Безяк стана страшно, след като бултрасите запалиха рекламните табла край терена, както и множеството хартиени ленти, които хвърлиха на полето.

"Нямам обяснение за поведението на феновете. На практика те попречиха повече на нас, отколкото на съперника. Опитваме се да решим този проблем. Две срещи са проведени в рамките на последните седмици. Поети са много ангажименти към тях, както от моя страна, така и от страна на собственика Цветан Василев, който си тръгна ядосан преди края на мача", заяви Джиджев.

"Личното ми мнение е, че това поведение е неприемливо", добави шефът.

"Димитър Димитров-Херо няма да сменя Мъри, а ще отговаря за дългосрочната спортна политика, като това включва и ДЮШ. Правили сме консултации с феновете и няма индикации, че той няма да бъде приет добре", каза още Иван Джиджев, потвърджавайки за назначението на Херо в клуба.