Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров внесе разяснение относно прекратеното дело за несъстоятелност на клуба. Според него няма нищо драматично в решението на съдията е взето, тъй като има заведено друго подобно дело.
 
„Прекратено е единствено делото, образувано по моето писмо, подадено в съда. То е прекратено, тъй като има друго дело по несъстоятелност на ЦСКА. Не може да има две дела по един казус. Съдията затова спря едното, докато не се вземе решение по другото“, коментира Тодоров пред „Канал 3“.

„Още в петък писмата са изпратени на ФИФА. В началото на седмицата съм изпратил писмо както до БФС, така и до ФИФА. А дали трябва да се отнемат точки, има един казус, който съм представил в БФС. С него са се съгласили ръководителите на БФС и дисциплинарните комисии на ФИФА. В общи линии, няма право клубът към този момент да изплаща суми на кредитори, каквито се явяват всички тези агенти и футболисти, тъй като при започване на процедурата по несъстоятелност, те ще изпреварят държавата, която по закон е на първо място. При влизането на синдик той може да отмени всички тези плащания,” обяви Александър Тодоров.
 
„Все още не е започнала процедурата по несъстоятелност. Тя най-вероятно ще стартира през другия месец. Това по никакъв начин не пречи на съществуването на ЦСКА. Дори ако се стигне до разбирателство с кредиторите и реализиране на оздравителен план, това ще бъде добре за клуба. Обстановката не е такава, каквато беше изкаране през последната седмица. На някои явно така им харесва на някои хора. Да има истерия около ЦСКА“, допълни изпълнителният директор на „червените“.
 

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА