Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров разкри, че в клубния ни футбол се оформя коалиция "анти-Лудогорец", заради поведението на разградчани в последно време. Към коалицията открито се присъедини "Левски", но има и други.

"Не само "сините" ни пожелават успех срещу Лудогорец. И други клубове ни пожелават успех. Нека ръководството на Лудогорец се замисли защо е така. Едва ли е защото добре си вършат работата", каза Тодоров в предаването Sport7.

Той обяви също, че победата над Локомотив (Пд) с 2:0 в последния кръг е свалила напрежението в съблекалнята, което се е появило след неуспеха срещу Марек в Дупница. Разликата с преследвача Лудогорец се скъси на 3 точки, но Тодоров не вижда нищо особено тревожно в това.

"Разлика се топи и увеличава. Има много кръгове докрая и все още нищо не е ясно. Като ръководство държим да покажем на феновете, че стоим твърдо зад целта ЦСКА да стане шампион. Ако липсваше това единство между отбор, ръководство и фенове нямаше да стигнем до тук. Имахме тежки месеци. Идвало ми е да хвърля образно казано кърпата, но при мисълта за феновете отново се захващам за работа", каза още босът.

Относно съперничеството с Лудогорец, което излиза извън рамките на футболния терен, той посочи, че вина за напрежението носи и БФС.

"С назначението на Николай Йорданов ни беше хвърлено предизвикателство. Та този човек изгони половината ни щаб по време на финал на юношите ни. Всички знаеха каква ще е реакцията ни и въпреки това го пратиха", припомни Тодоров.

Шефовете на ЦСКА са разговаряли с треньора Стойчо Младенов да сдържа емоциите си и да не реагира бурно при всяко спорно положение.

"Работим при тежки условия и лишения. Разбираме, че поставен под такова напрежение, той си изпуска нервите, което е обяснимо - като знаеш с какви жертви постигаш всичко не можеш да гледаш спокойно как те ощетяват. Тежкото премина. В момента ситуацията е доста по-добра от момента, в който поехме тима. Дори тогава ни предричаха, че няма да издържим и два месеца. Продължават тежките ребуси, които имаме да решаваме. Още утре трябва да платим 260 000 евро за Пакурар. Постоянно сме в такива ситуации. Чакаме пари от Мерсин за Спас Делев. Срокът е 28 декември. Въпреки молбите ни да платят навреме, те казаха, че ще си платят в срок, но не и по-рано и така ни поставиха отново в тежка ситуация, обясни Тодоров.

Обстоятелствата са тежки и това налага през зимата ЦСКА да се раздели с 1-2 футболисти, за да се стабилизира финансово. Към момента няма нищо конкретно, като изборът кой да бъде трансфериран ще стане според офертата.

"Със сигурност на мястото на всеки продаден ще бъде взет друг. Трудно ще привлечем българин заради високите цени. Подготвяме и втората емисия акции. Планираме в края на март или началото на април да стартира втората кампания и сме направили нещата така, че да е успешна, обеща "червеният" началник.

ЦСКА е бил пред закриване при поемането му от страна на новото ръководство. Отпадането от евротурнирите също е повлияло отрицателно на целта за спасяването на ЦСКА, тъй като отборът се е лишил от възможни приходи. Със сигурност ЦСКА ще е на минус, което според Тодоров се отнася и заповечето останаи отбори с изключение на Лудогорец, където приходите от Шампионската лига са балансирали финансовите отчети.

Към момента няма интерес от страна на други личности да заемат мястото на Александър Томов като главен акционер. Два милиона лева пък трябва да вложи всеки желаещ да стане генерален спонсор.

"Благодаря на "ЦСКА Завинаги" за помощта, която ни оказва с терените за школите. Нормално е да има някакви търкания, но с диалог разрешаваме споровете", каза още Тодоров, който за финал обеща на феновете, че ЦСКА ще се бори до последно с всички позволени сили и средства.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите