Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков даде изявление пред медиите в първия ден на зимната подготовка на отбора. Той коментира амбициите на тима, за трансферите и темата за съвместното дружество с държавата за базите и стадиона на клуба.

"Ръководството вярва във възможности на играчите и това беше подчертано пред тях в днешния ни разговор. От моя гледна точка е важно отборът да бъде сплотен, да има много добри и колегиални отношения, ако е възможно и приятелски. Всички трябва да бъдат едно цяло и в мачовете до края на сезона да се борят за добрите резултати на ЦСКА. Мисля, че с една добра подготовка и с амбиции това е постижимо. Четвъртото място не удовлетворява никого. Целите на ЦСКА са винаги големи. Преди всеки шампионат ние ги обявяваме, На такъв голям клуб в никакъв случай четвъртото място не му подхожда на този етап в първенството", заяви Пламен Марков.

"По селекцията се работи, но в момента не се ангажирам с обявеното на нито един нов футболист. Когато има трансфери ще ги обявим по най-бързия начин, за да може цялата общественост да бъде в течение. Практиката на всички клубове, не само на ЦСКА, когато се прави селекция е да се съобразяват с изискванията на треньора. Добрите играчи са с договорни отношения с клубовете си, но това не е пречка да се търсят изпълнители, които могат да бъдат полезни да отбора и да помогнат за по-доброто представяне", допълни легендата на ЦСКА.

"На този етап не се прeдвижда раздяла с футболисти, с изключение на тези, които не тренираха с отбора. Визирам Бодуров. С други нямаме намерение да се раздeляме. За всеки треньор е добре да има една оптимална бройка от 23-24 футболисти. Тук включвам и вратарите, които да бъдат способни във всеки един етап да могат да заместят контузения, наказания или недобре представящия се състезател. Естествено, когато тази бройка се надвиши, тогава става трудно да се работи", обясни изпълнителният директор на „червените“.

"Пинто е в договорни отношения. След като клубът продължава да залага на Крушчич, той трябва да каже дали ще разчита на него. Ние ще се съобразим, като винаги, с желанията и вижданията на треньорите."

"В следващите ни ще има по-голяма яснота по въпроса със стадиона и базите. През почивните дни нямаше как да има напредък. Знаете, че се честваха Коледни и Новогодишни празници. Всички хора бяха в почивка, включително и администрациите", завърши Марков.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020