БФС е на път да се превърне в механа. Това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Той взе отношение по повод скандалите с телевизионните права.

“Искам да кажа на някои хора от БФС, че Професионалната лига не е паднала от небето и не е измислена организация. Професионална лига има навсякъде и тя трябва да се грижи за членовете си, клубовете. Ако така продължават нещата, губят и отборите, а именно те произвеждат продукта. Факт е, че някои хора в БФС изобщо не знаят за какво са там. Ако махна Веселин Маркович и още 2-3 души, сградата на улица “Иван Асен” спокойно може да бъде превърната в механа”, изригна “белият” шеф.

“Не съм доволен от последните решения по въпроса с телевизионните права. Защото имам чувството, че клубовете имат само задължения, но не и права. Който е сключвал контракта, при подписването някой го е чел както Дявола чете Евангелието. Уж договорът в началото беше за срок от 10 години, а още на втората година започна да търпи промени. С изненада разбрах на заседанието за избора на Стефан Капралов за президент на Професионалната лига на 5 октомври, че лигата не е страна по договора. Има много варианти да се сключи контракта. Дори и на парче, както е в Испания или в Италия.

Не искам да давам пример с Румъния и Гърция, най-малкото защото румънците са много повече от нас като народ и като пазар съответно. Но не може в Румъния договорът да е на стойност 100 милиона, а у нас - 6. Колкото и да има разлика между двете страни, този дисбаланс е прекален. В Гърция например отборът,
който влиза от “Б” група в “А” получава 4 милиона евро”, завърши Венци Стефанов./БЛИЦ