ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Борислав Попов е категоричен, че БФС не възпира публиката да подкрепя националния отбор и в централата не се страхуват от предстоящите протести в четвъртък, когато България приема Унгария в мач от евроквалификациите. Двубоят ще се играе от 19 часа без публика на "Васил Левски".

Унгарската футболна федерация определи поведението на БФС като несериозно и неспортсменско. Борислав Попов не смята, че обвиненията са оправдани.

"Причината за тези проблеми не е в БФС. Със сегашната федерация поддържаме добри контакти. След няколко срещи с органите на реда и получина писмена препоръка с писмено изложение ние уведомихме УЕФА за ситуацията. УЕФА препоръча да играем в Пловдив. УЕФА направи анализ на риска по документите, изпратени от БФС и реши мача да се играе пред закрити врати", обясни в ефира на БНТ Борислав Попов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Изпълнителният директор на БФС се надява протестите да се проведат по установените от закона правила. "Полицията е тази, която писа и анализира предстоящите опасности. Нашето мнение, че мачът следва да бъде преместен в друг град. Становището на столичната дирекция е, че вече имат сили да проведат мероприятие и вече гарантират спокойно провеждане на футболната среща. Никой не го е страх от протести. Те са част от демократичните ценности и трябва да се подкрепят, когато се провеждат под установените от закона правила и норми. Не се отказваме доброволно от публиката. Отговорността е на УЕФА", допълни той.

По-рано днес Борислав Попов посети срещата в спортното министерство между министър Димитър Илиев и част от клубовете, изключени от системата на БФС. 

"На срещата си казахме много истини. И двете страни имат своя истина. Разговорът протече при високо емоционално напрежение. Единствените две жени, които присъстваха, бяха обидени и напуснаха срещата. Министърът предложи решение, което ще бъде изпратено до БФС. Предложението е да се направи независим юридически одит за изключването на тези клубове", обясни Борислав Попов.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!