"Колко пари ще са нужни за издръжката на клуба, ще можем да кажем с точност към края на септември. Свършихме огромна работа по свиване на бюджета, за намаляване на заплатите, за разсрочване на задълженията. В момента правим калкулации. Крайната ни цел е бюджетът на Левски да бъде сведен до 500-600 хиляди лева на месец. Като тук да влизат вноските към НАП и стари задължения. С 300% ще се намали месечния бюджет на Левски. В момента не мога да отворя. Вече сме далеч от тези параметри, които бяха около 1,5 милиона на месец. В август сме около 800 хиляди лева", заяви на пресконференцията днес изпълнителният директор Павел Колев.

"Вчера подновихме съвместната си кампания с Тръст „Синя България“ и днес ще има отчет. В него освен приходи и разходи, сега ще има обобщена справка за целия период какви пари са постъпили и какво се е изразходвало. Точната цифра ще излезе до два дни. Грубо казано, някъде около 4-5 милиона лева са натрупаните тези задължения. Голямата част са заплати - около 2,6 милиона, включително за юли. Имаме натрупани задължения към държавата под формата на данъци и осигуровки. През тези пет месеца сме изплащали редовно всичко към държавата. За юли имаме данък, включително 100 000 лева ДДС за продажбите от фен магазина. То не е проблем, просто влиза в тази сума", заяви още Колев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Имахме задължение към български клуб, той се съгласи да го отложим. Имахме към чуждестранен. Той проявява разбиране, но от УЕФА няма да има такова. Знаете, че сме под мониторинг. Обслужвани са всички договорни отношения с фирми. Говоря за стадион и т.н", каза още той.

"Преговорите с играчи сега вървят много по-лесно, отколкото преди година. Тогава цяла Европа знаеше, че Левски е богат и се налагаше да слушам монолози как трябва да платим определена заплата на даден футболист. Сега е много по-лесно. Обясняваме ситуацията, казваме какво може да предложим и тогава те си решават дали да пътуват до София. Простичко е, пари няма - действайте. Ние не караме никого на сила", каза още Колев.