Членът на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев, коментира пред NOVA темата с преминаването на отбора в аматьорския футбол и евентуален фалит на клуба.

По-рано днес медиите написаха, че „сините“ може да се откажат от лиценза си за елита и директно да отидат в Югозападната Трета Лига. Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, обаче опроверга информацията. Сега това стори и Ганев.

„Безмислен разговор как да отиваме във „В“ група и то какво да правим там? Аз дори не разбирам каква е идеята зад едно подобно решение. Това не стои на масата. Левски няма намерение да фалира нарочно или ненарочно. Самият факт, че дължиш заплати не те води автоматично до фалит. Той още се чисти. Много падна списъкът, преди беше много дълъг, с много големи суми. Намаля драстично. Малко са перата на останали такива плащания. Задълженията за миналата година общо взето са изчистени. Разбира се, има текущи проблеми. Няколко месеца не са плащани заплати. Вече говорим за 2021 година“, заяви Ганев пред NOVA.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Той каза и колко близо е Левски до нов спонсор:

„Няма нищо сигурно. Нито нещо на месата, което трябва да се обсъжда от Управителния или от Надзорния съвет. За съжаление сме в тази ситуация от много време“.

Изпълнителният директор Павел Колев е в оставка, но все още изпълнява своите задължения. Ганев коментира и дали Левски може скоро да намери негов заместник:

„Няма към момента кандидатура, която да е била гласувана или нещо подобно“, каза още членът на Надзорния съвет на „сините“.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството