Големи промени се задават в детско-юношеската школа на пловдивския Локомотив. Шефът Георги Фиданов вчера хвърли оставка и напусна поста си, съобщава „Меридиан Мач“. Причините за напускането му са няколко, но основната е плачевното състояние на школата в момента.
 
Треньорите на всички възрастови групи не са получавали заплати вече 3 месеца и постоянно се оплакват. Безпаричието в клуба води и до това, че най-добрите таланти на „смърфовете“ се разбягват, като градският съперник „Ботев“ прибира най-обещаващите млади играчи.
 
Резултатите на различните юношески и младежки формации също са трагични, пише още вестникът. Например в 1/8-финалите за Купата на БФС юношите на „канарчетата“ (набор 1996) разпиляха Локомотив с 8:0, което беше прието като кръвна обида на „Лаута“.
 
За смяната на Георги Фиданов се заговори още през лятото, като за неговият пост бе спряган бившият помощник на мъжкия отбор на „черно-белите“ Петър Пашев. Даже се твърдеше, че той е пътувал до Банско да говори с Коко Динев, за да поеме школата.