Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков коментира избора на новия треньор на тима Игор Йовичевич. Той направи това по време на пресконференцията, на която 50-годишният специалист беше официално представен пред медиите.

"След като беше освободен Георги Дерменджиев, спортно-техническият щаб се зае със задачата да намери подходящия, достатъчно авторитетен и можещ треньор. Имаше доста кандидати и доста имена бяха подложени на обсъждане. Радвам се, че в нито един момент името на Йовичевич не беше сред цитираните в пресата, което означава, че всички разговори са преминали конфиденциално“, заяви Караманджуков.

„Спряхме се на Игор Йовичевич поради доста причини. Мислим, че той ще е подходящият човек. Неговите амбиции и цели съответстват с тези на Лудогорец. Компромиси има и от двете страни в името на взаимната работа. Като футболист и треньор е бил на много места, което ще му помогне. Загубата от Славия (Прага) не е причината за неговото назначение. В тази връзка искам да благодаря на Захари Сираков, който беше начело на представителния отбор в продължение на тези 45 дни след раздялата с Георги Дерменджиев“, допълни спортният директор на Лудогорец.

"Възстановяването на Бърнард Текпетей върви по график. Вчера беше на преглед във Виена. Надяваме се Антон Недялков да се завърне след паузата за националните отбори. Тогава трябва да бъде на 100% готов", коментира Георги Караманджуков.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025