Спортният директор на новия член на "А" група "Ботев" (Враца) Пламен Николов заяви, че Симеон Райков не е сигурен за "Левски".

"Не само те го желаят. Интерес към Райков има и от други клубове. Договорът му с нас изтича и той става свободен агент", коментира Николов в Актуално студио "Дерби".

"Райков е много талантлив играч, на 22 години е. Но невинаги такива млади футболисти успяват да носят бремето, попадайки в грандове като "Левски", ЦСКА, Литекс, Локо (Сф), Славия и т.н... все отбори с изисквания. Особено на "Левски". По същия начин беше и с Пламен Илиев. Момчето успя и спечели сърцата на публиката, докато обратното - Божката Митрев също тръгна добре, но не му понесе тежестта на бремето", коментира вратарят от близкото минало, който беше резерва на Боби Михайлов на Световното в САЩ през 1994 г.

"Райков сам ще реши къде да продължи кариерата си. Аз съм му казал моето мнение", добави бившият вратар на Локо (Сф) и "Левски".

Настоящият шеф в "Ботев" (Враца) се похвали с отличната спортна база, с която разполага общинският футболен клуб. Според Пинко целта пред отбора е не само да се спаси от изпадане, а да бъде на достатъчно голяма дистанция от последните места в класирането на "А" група. От новото първенство "Ботев" отново ще е част от групата на майсторите, която напуснаха преди малко повече от 20 години. /БЛИЦ