Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде интервю, в което говори за селекцията на отбора, амбициите за новия сезон в Първа лига и предстоящото в неделя дерби с Лудогорец. Шефът на „армейците“ призна, че до края на летния трансферен прозорец се чакат поне 4-5 попълнения и нови играчи може да има още другата седмица. Освен това се водят разговори за прекратяване на договора на Брадли де Нойер.

„Не търсим само централен нападател. От началото на трансферния прозорец следим играчи на доста постове, защото имаме дефицит. Изграждат се основите на отбора. В напреднали преговори сме с няколко футболисти и може другата седмица да има нови имена“, разкри Филипов в интервю за dsport.bg и „Дарик радио“.

„Не искам да изпадам в конкретика, но ходя на доста места и разговарям с футболисти и клубове. Имаме по три избора на всеки пост. Не ги степенуваме кой е по-добрият, където намерим решение, ще вземем този футболист. Постоянно коментираме за позициите, на които имаме нужда от играчи с Томислав Стипич, Стоян Орманджиев, Михаил Александров и скаутите. Работи се без почивен ден. Мисля, че ще привлечем поне 4-5 футболисти до края на трансферния прозорец“, допълни изпълнителният директор на ЦСКА.

„Водят се разговори с Брадли де Нойер, нашето желание е да прекратим договора му. Дали има футболисти, на които сме предложили раздяла, но остават, са вътрешни за клуба неща и не искам да коментирам“, призна 53-годишният бивш защитник на „армейците“.

„Атмосферата е добра, не искам да се търсят интриги. Името на ЦСКА заявява и целите пред клуба. Томислав Стипич го знае много добре. Той е казал Топ 5, но не е уточнявал коя позиция. Мястото, което ЦСКА винаги преследва, независимо от всичко, е първото. Начинът, по който работим, показва, че се гледа по-напред и клубът се развива правилно. Селекцията наистина се бави, но искаме да изградим основата, върху която да се надгражда и да се вдига качеството. Ако искахме да правим селекция специално за мача с Лудогорец, щяхме да я направим по-бързо. Правим отбор за догодина, не за един мач“, обяви Филипов.

„Игрово ЦСКА се намира в много добра форма. Направихме отлична подготовка в Банско, изиграхме добри контроли. За мен няма значение кога ще играем с Лудогорец – дали в първия кръг, дали в последния. Този мач така или иначе трябва да се изиграе. Намираме се в добро състояние и не се притесняваме от съперника. За ЦСКА всеки мач е важен. Излизаме да побеждаваме във всеки мач. Дали е Лудогорец, или някой друг, за нас е без значение. Имаме нужните футболисти, които да излязат и да победят Лудогорец. Аз лично нямам информация да е имало искане от Лудогорец за отлагане на срещата“, призна Филип Филипов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025