Футболистите на Левски, треньорите и ръководството на Левски поднесоха венци и цветя пред паметника на футболната легенда Георги Аспарухов пред клубния стадион на „сините“. Както е известно, днес се навършват 80-години от рождението на Гунди.

По-рано днес беше направена първа копка за поставяне на паметник на Аспарухов в парк „Гео Милев“ в София. Статуята ще бъде в естествен ръст.

„Георги Аспарухов-Гунди е пример за левскарите във всяко естество - и като футболист, и като човек. За мен Гунди е една от най-значимите фигури, особено за Левски. За мен той е бил пример във всяко естество - и като футболист, и като човек. Всеки, който обича Левски, трябва да бъде на стадиона. Не трябва да се делим. Живеем в демократична държава и всеки може да си изказва мнението по начин, който намира за добре“, заяви изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров, след като участва в първата копка.

Изявлението му беше прекъснато за секунди от председателя на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян, който заяви, че подкрепа от клуба за паметника не е нужна. НКП зае централна роля в протестите срещу мажоритарния собственик Наско Сираков, новоназначените директори и главния спонсор „Palms Bet“. Причина за това стана напускането на Ивков и старши треньора Станимир Стоилов.