Новото попълнение на ЦСКА Тодор Христов, който утре ще бъде в София, за да премине медицински прегледи и подпише договора си, е бил пред трансфер при “червените” още през 2004 година, научи БЛИЦ. Тогава Тошко е на 17 години – обещаващ талант и един от най-добрите футболисти от школата на столичния Септември.
 
Христов веднага хваща окото на треньорите в “армейската” ДЮШ и тъй като е цесекар по душа, се съгласява да се прехвърли от “Красна поляна” на базата на Четвърти километър. Тодор води две седмици подготовка, където демонстрира отличния си потенциал.
 
Треньорите на тима от набор 87 настояват младокът на всяка цена да премине в “червените” редици. За целта е нужно ръководството на клуба да плати смешните 1500 лева на Септември. Тогавашният изпълнителен директор на ЦСКА по финансовите въпроси Лазар Василев обаче незнайно защо отказва. И след като Тодор Христов гони напразно топката 14 дни, е принуден да се върне обратно в Септември. После преминава в Марек, където започва кариерата му в мъжкия футбол.
 
“Тошко си тръгна с насълзени очи. Много му се искаше да остане при нас. Но не се получи. Вижте обаче какво нещо е съдбата – сега Тодор Христов идва в ЦСКА. И бъдете сигурни -  той ще се докаже, защото е не само талантлив, но и носи в сърцето си любовта към отбора”, твърдят източници на БЛИЦ.