Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов обяви, че президентите на Световната федерация (ФИФА) и на Европейската асоциация (УЕФА) ще бъдат специални гости на тържеството по случай 100-годишнината от създаването на федерацията.

Джани Инфантино и Александър Чеферин ще оглавят списъка с ВИП-гостите за празника, който е насрочен за 2-и декември тази година в столичния хотел "Милениум". Президентите на 52-те държави-членки на УЕФА също ще бъдат поканени.

"Ние вече сме в подготовка за отбелязването на 100-годишната на БФС. Смятам, че това е задължително, защото БФС на 100 години е много сериозна годишнина. Празненството ще се състои на 2 декември в хотел "Милениум". Поканени са президентите на УЕФА и на ФИФА, както и лидерите на 52-те футболни федерации от Европа“, заяви Георги Иванов.

Той подчерта, че не е забравен и юбилеят на националния отбор, който изиграва през 1924-а година първата си официална среща. Така представителният тим на страната също чества един век. Предвид липсата на свободни дати, очакванията са влошаващо се време и ограниченията при разглеждането на подобни варианти, този юбилей е оставен за 2025-а година.

Преди това обаче ще бъде създадена фондация, която ще се занимава с организацията. Възможно е през 2025-а година да се проведе мач с благотворителна цел, а средствата ще бъдат насочени именно за нещо позитивно.