Бъдещето на Балкан (Ботевград) не е никак розово. Както няколко пъти БЛИЦ писа, клубът е пред затриване, след като не получи лиценз за “Б” група. Шефът Тихомир Нинов призна, че няма пари дори и за “В” група, където от есента би трябвало да играе тимът.

“Не бе никакъв проблем да се разплатим към БФС - задълженията на клуба са около 13 хиляди лева, и да получим лиценз. Въпросът е свързан с далеч по-голяма сума - тази за осигуряване на издръжката на мъжкия отбор за целия сезон. Защото вече е трудно да бъдат намерени такива средства. А те никак не са малко. Все пак става дума за 40 души - играчи, треньори, персонал. За сам човек това е непосилно”, коментира Нинов пред сайта botevgrad.com.

“Не обичам да започвам неща, които не съм сигурен дали ще ги завърша. Кое бе по-добре - да започнем отново в “Б” група и да се откажем заради безпаричие в началото или по средата на първенството ли? Кризата, която е обхванала страната ни - и икономическа, и финансова, е основната причина да намалеят рязко средствата за футбола. Това е обяснението”, завършва президентът.

Тихомир Нинов не спомена какво ще стане оттук нататък. Балкан може да не участва и в Югозападната “В” група. Срокът за подаване на заявка е вторник (22 юни). Не е ясно дали ще продължи дейността си детско-юношеската школа на клуба./БЛИЦ