Председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян коментира случилите се събития с предаването на контролния пакет акции на клуба, които премиерът Бойко Борисов отказа да приеме и се озоваха в изпълнителния директор Павел Колев. Хиндлиян обяви пред преносителя на книжата и журналист Сашо Диков, че столичният гранд е политически и икономически заложник.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Поздравления, Сашо. Справяш се с поставените ти задачи повече от великолепно! Не си "стажант", професор си! Това, което се случва е гавра с клуба, с левскарите и левскарството. Доказва се, че има едни хора, които са истински и това са привържениците. Беше унизително. Това, което започна тази сутрин и като слушам мнението на юристите, май ще се случва още дълго време. Левски е заложник на политически и икономически интереси. Клубът не е важен за тези, които са го отвлекли.

Има изход - Левски може да се откъсне от тази схема по следния начин - под някаква форма пакетът от акции на Попов и Божков отиде в клуба. Направи се Общо събрание, останалите акционери и Тръста избират Надзорен и управителен съвет от кадърни и свестни хора, които знаят какво правят и те започват да търсят спонсори, рекламодатели и т.н. И в рамките на година този мажоритарен пакет да намери своя притежател. Който и да е министър председател, не може да има дялове във фирми. Юридически е въпросът. Г-н Божков обясняваше, че му е важен Левски... Той ни поставя в една наведена и много унизителна поза", заяви Хиндлиян пред Евроком.