Шефът на съдийската комисия Никола Джугански призна, че съдията на мача Литекс – “Ботев” (Пд) Ивайло Стоянов не се е справил на ниво. Той обаче направи забележката, че мнението му е на база на разговори с други хора, без да е гледал запис от срещата и без да е получил официалния доклад на делегата.

„Разговарях няколко пъти и със Стоянов, и с Георги Нарлев, все още ме сме получили доклада, но доколкото разбрах Стоянов не се справил така, както приляга на международен съдия. Трябва да разберете обаче, че реферите не са престъпници и рецидивисти“, коментира Джугански. Последното му изречение бе по повод словесната атака на Христо Стоичков към рефера.

Според Джугански обаче съдийството във Вечното дерби е било на ниво.

“Станислав Тодоров се справи с двубоя ЦСКА – “Левски”. Той е най-високо поставеният българин в листата на УЕФА. С мачовете, които ръководи до момента, той доказа, че е номер 1 в България. Надеждата ни е, че догодина Тодоров ще се изкачи в топкатегорията на УЕФА и ще може да свири мачове от ШЛ“, продължи Джугански.

Шефът на съдийската комисия не подмина и друга интересна тема – дали шампионът Лудогорец е галеник на реферите.

“От началото на сезона не съм забелязал да има тенденция реферите да свирят в полза на Лудогорец, каквото мнение се насажда. Стремим се всеки мач на разградчани да го свирят различни съдии“, каза Джугански.

Той призна и че от тази година Георги Кабаков ще бъде предложен за международен съдия, за сметка на един от сега действащите арбитри. Подробности за смяната обаче не бяха обявени.

Джугански отвърна и на националния селекционер Любослав Пенев.

“Инструкцията към нашите съдии са същите каквито и към останалите европейски рефери. Никой не ги е обучавал, че нарушението срещу Бандаловски срещу Дания е жълт картон. Не съдиите са виновни за този червен картон. Въпреки че се вдигна много шум около него“, завърши Джугански.