Председателят на Съдийската комисия Костадин Костадинов отвърна на кмета на Каварна Цонко Цонев. Както е известно, градоначалникът искаше да бъде сменен наряда на съдията Ивайло Стоянов на мача Черно море – ЦСКА, но Костадин Костадинов не изпълни искането му. Това доведе до провалянето на мача Калиакра – “Левски”, от което “сините” ще спечелят служебно с 3:0.

“Не трябва да отговарям на един аматьор и лаик във футбола и съдийството. Днешното съдийство на Ивайло Стоянов е достатъчен отговор. Ако се върнем на мача Калиакра – Славия, ще кажа, че една засада е ощетяването на домакините от Каварна. Останалото са три спорни ситуации, в които съдията решава. Няма какво да коментираме, правилникът не е измислен от нас или община Каварна. Дори не съм си и помислял да сменя Ивайло Стоянов. Той напълни устата на пурко”, заяви Костадин Костадинов пред Канал 3 след края на мача в Ловеч.

“Искам да ви кажа още нещо. Същия съдия Ивайло Стоянов свири миналия сезон мача Спартак (Пловдив) – Калиакра. При 1:1 даде спорна дузпа във втората минута на добавеното време за Калиакра. Когато всичко е в наша полза, окей, когато не е, олеле майко”, добави Костадинов.

“Да, че някой от съдиите ги е страх и угодничат, така е, но това не е от сега. Работим, за да се промени всичко това”, коментира още шефът на реферите.

За Николай Йорданов и мача Пирин – Литекс, Коце Костадинов каза: “Има в началото, в 12-а или 15-а минута ситуация за втори жълт и червен картон за играч на Пирин, той я подминава със забележка. След това Бибишков също е за гонене, пак не показва картон. Идва трета ситуация, спорна, за дузпа в полза на Пирин. Тук е негово право дали да даде, или не. И след това идва най-чистата ситуация, която се вижда от самолет, не вади червения картон на Дока. Чух от един специалист, че съдиите трябва да мислят. Явно грешките им идват от повече мислене”, завърши Костадин Костадинов./БЛИЦ