В събота Спартак започна участието си в пролетния полусезон на "Б" група (загуба с 1:2 от Чавдар в Етрополе), но до последно то беше под въпрос след продължилите месец и половина драми около собствеността на клуба. В крайна сметка развръзката се оказа положителна и беше обявено, че "синьо-белите" имат нов спонсор, но той все още е забулен в мистериозност. В Плевен обаче тръгна слух, че тайнственият бос е руснак. Това твърди сайтът на привържениците на Спартак, който пише още:

"Единственото, което беше изнесено в медиите, но не и като официална информация, е че финансовият благодетел на Спартак е чужденец и ще бъде представен около 10-ти март, когато плевенчани ще изиграят първия си за годината мач пред собствена публика.

Липсата на информация съвсем логично породи сред футболната общественост под Панорамата най-различни слухове за произхода на новия спонсор. Първоначално се заговори, че той е от Турция, което определено не срещна добри отзиви заради невероятните скандали във Велико Търново, разиграли се покрай собствениците на Етър от южната ни съседка.

През последните дни, обаче, сред привържениците все по-усилено се говори, че новият мажоритарен собственик на акциите на Спартак е от Русия. Но дали това е истина, едва ли ще стане ясно преди края на седмицата."