Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Президентът на Спортист (Своге) Христо Димитров избухна след баража за влизане в "А" група, в който тимът му отстъпи с 0:2 на "Ботев" (Пловдив) и така "канарчетата" се завърнаха в елита. Шефът на "шоколадите" заяви, че на "Овча Купел" не се е играл футбол, тъй като играчите му са били увещавани от 10 дни да загубят битката за място сред най-добрите. Димитров разкри за опитите за "пробив" на неговите футболисти.

"За мен това е подигравка с отбора на Спортист и с целия град, това е гавра. Комедия с 11 главни действащи лица. Имахме подготовка за "А" група, имахме и желание за спонсори. Честитя победата на "Ботев", пожелавам им успех в "А" група, но от 10 дни около нашия отбор се въртяха какви ли не хора, на играчите какви ли не неща им се предлагаха. Тормозеха футболистите, звъняха им от скрити номера. Какви ли не оферти им се предлагаха", заяви Христо Димитров.

Според него мачът е бил решен далеч преди да се изиграе на терена. "Не се реши на терена, а 10 дни преди него. Не мога в момента да кажа дали се съмнявам в лоялността на футболистите, защото съм изнервен и ще кажа нещо, за което после ще съжалявам. Първо ще проведа вътрешно разследване. Но играта, която показаха, ме навежда на някои мисли", коментира босът на Спортист.

"Случиха се страшни неща. Кой ли не идваше и какво ли не предлагаше на нашите момчета. Пари им предлагаха, разбира се. Няма семки да им дават. Футболисти ми се оплакаха. Оферти имаше за всички", каза още Христо Димитров.