Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

"Ботев" (Пловдив) се завърна в "А" група! "Канарчетата" спечелиха баража срещу Спортист (Своге) с 2:0 и ще играят в елита от есента. Попаденията вкараха Ангел Рахов в 22-ата минута и опитният Александър Александров-Кривия в 42-ата.

Сблъсъкът между отборите, завършили на вторите места в Източната и Западната "Б" групи, се състоя на стадион "Славия" пред близо 7000 зрители. На "Овча Купел" имаше около 6000 бултраси, които направиха така, че момчетата на Костадин Видолов се чувстваха като у дома си. Футболистите на "Ботев" начело с ветерана Александър Александров категорично надиграха съперника от Своге и напълно заслужено се поздравиха с успеха. Кривия пък за пореден път показа, че във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи.

2_24.jpg

"Канарчетата" започнаха силно срещата и в началните минути създадоха няколко опасности пред вратата на Николай Годжев. В 22-ата минута "Ботев" (Пд) поведе в резултата. Ангел Рахов засече топката от движение с десния крак и я изпрати неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Спортист.

Малко след това Александър Александров можеше да удвои преднината на "жълто-черните", но негов силен изстрел беше избит с мъка от Годжев в корнер. В 42-ата обаче Кривия порази целта. Вратарят на "Ботев" (Пд) Христо Иванов изрита топката в предни позиции, Петър Атанасов я овладя пред наказателното поле на Спортист, след което изведе отлично ветерана, който се озова очи в очи срещу Годжев и не беше проблем да го преодолее - 2:0.

3_25.jpg

Преди почивката футболистите от Своге имаха само една възможност за отбелязване на гол, от която обаче не се възползваха по най-добрия начин. В 37-ата минута топката беше центрирана в наказателното поле на "канарчетата" и като по чудо трима играчи на Спортист не успяха да я изпратят в мрежата на Христо Иванов.

В началото на второто полувреме треньорът на "шоколадите" Валери Дамянов извърши две смени, опитвайки се да подобри играта на тима си. На терена се появи бившият нападател на "Ботев" (Пд) Мартин Стефанов, както и Андреас Васев.

В 50-ата минута Симеон Атанасов стреля от границата на наказателното поле, изпращайки топката над вратата на "канарчетата". В 64-ата Кривия подаде към Димо Атанасов, който също би над напречната греда. Александров стреля опасно от пряк свободен удар в 74-ата минута, след което Годжев показа рефлекс и изби топката в корнер. В 88-ата появилият се на смяна Николай Манчев също опита късмета си, но над напречната греда в аут. Така преднината на "Ботев" (Пд) с 2:0 се запази до последния съдийски сигнал, след който "канарчетата" ликуваха и заслужено ще играят в "А" група от есента.

Както е известно, "жълто-черните" бяха извадени от елита през пролетта на 2010 година заради плачевно финансово състояние. След това взеха лиценза на Металик (Сопот) и през следващото първенство играха в Югоизточната "В" група. През тази кампания "Ботев" завърши на 2-ото място в Източната "Б" група, на 2 точки зад Етър, който заедно с Пирин (Гоце Делчев) се класираха директно в елита. Спортист пък не успя да го стори за втора поредна година, след като миналото лято загуби баража и срещу Видима-Раковски.

Баражът по минути - ТУК

"БОТЕВ" (Пд) - СПОРТИСТ (Своге) 2:0
1:0 Ангел Рахов (22), 2:0 Александър Александров (42)
botev.jpg
"БОТЕВ" (Пд): 23.Христо Иванов, 33.Емил Аргиров, 21.Венци Бонев, 5.Николай Домакинов, 17.Ивайло Димитров, 14.Ангел Рахов, 7.Мариян Огнянов, 10.Александър Александров (86-20.Николай Манчев), 30.Димо Атанасов (82-8.Тодор Неделев), 11.Йордан Христов, 16.Петър Атанасов (75-18.Деян Христов)
Резерви: 1.Aрмен Амбарцумян, 25.Мартин Димов, 19.Димитър Телкийски, 8.Тодор Неделев, 20.Николай Манчев, 18.Деян Христов, 39.Атанас Курдов
Треньор: Костадин Видолов
ющ
untitled.JPG
СПОРТИСТ (Своге): 12.Николай Годжев, 7.Димитър Райчев, 3.Любен Николов, 6.Лъчезар Младенов, 9.Васил Стефанов, 5.Петър Василев, 10.Симеон Атанасов, 90.Мирослав Будинов, 77.Мирослав Тодоров, 23.Румен Ангелов (46-19.Мартин Стефанов), 18.Петър Лаков (48-21.Андреас Васев)
Резерви: 24.Деян Димитров, 21.Андреас Васев, 11.Владимир Владимиров, 33.Боян Гайтанов, 19.Мартин Стефанов, 32.Борислав Илиев, 9.Кристиян да Коста
Треньор: Валери Дамянов

София, стадион "Славия" - 7000 зрители
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Ангел Рахов, Мариян Огнянов, Александър Александров ("Ботев" Пд); Мирослав Тодоров, Симеон Атанасов, Петър Василев (Спортист)