Tреньорът на Пирин Наджи Шенсой прикани феновете на отбора да бъдат малко търпеливи и да подкрепят единайсетте на терена със "зелени" екипи, дори и когато падат, а не да ги псуват. По думите му привържениците са истински фенове, когато са зад отбора и в трудни моменти.

"Лесно е да си фен, когато биеш Левски и играеш финал за Купата на България. Феновете на Пирин трябва да бъдат умни и да подкрепят отбора, когато той губи на терена. Именно в трудните моменти те могат да покажат своята подкрепа. Виждате, Ливърпул, когато пада феновете не спират да пеят песни. Такива трябва да са и нашите ултраси", коментира пред e-79 Шенсой.

Поводът за това откровение на косовския специалист е войната, която обявиха срещу него привържениците на Пирин след загубата с 0:1 от Миньор. Благоевградските фенове поискаха веднага след мача незабавната оставка на треньора, обидени от неговото поведение и от факта, че били замерени от него с бутилка от минерална вода. Относно случката Шенсой каза, че двама младежи са се нахвърлили срещу него веднага след мача и за него това не са истинските фенове на Пирин.

"При тази тежка програма, която има Пирин, всички трябва да сме единни - фенове, футболисти, клубно ръководство. Имаме изключително млад отбор, на който му трябва малко време и спокойствие и съм сигурен, че резултатите ще бъдат на лице. Затова точно сега е необходимо всички да застанат зад отбора, а не да бъдат негови врагове", заключи Наджи Шенсой. /БЛИЦ