Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой повече няма да води "орлетата". Специалистът пристигна в Благоевград днес по обяд и каза, че срещата с ръководството на клуба ще бъде в следобедните часове на деня, но той вече е взел решение и няма да остава в отбора.

Причина за напускането му е, че не вижда смисъл да работи повече в Пирин, след като ръководството взима необмислени решения, информира e-79. Както вече е известно, в понеделник бяха приети оставките на изпълнителния директор Малин Халачев, спортния директор Росен Кацимерски и на неговия помощник Добри Митов.

Шенсой каза, че е донесъл баклава от Турция, с която ще почерпи вече бившите му работодатели, докато обсъждат прекратяването на трудовия му договор.
Шенсой благодари на футболистите за декларацията в медиите, с която се обявиха срещу решенията на клубните акционери.

Треньорът каза, че сега ще се отдаде на почивка, но очаква неговият мениджър скоро да му намери нов отбор, в който да работи. Шенсой допълни, че е интернационален наставник, тъй като е работил в доста отбори от различни страни и вярва, че няма да остане за дълго безработен.

Косоварят благодари на хората от Благоевград, които стояха зад отбора и изживяха радостта да го видят да играе финал за Купата на България. Той пожела успех на Пирин и изрази увереност, че момчетата ще преодолеят психологически тези промени и ще се вдигнат до мача в петък срещу Черно море. До тогава Пирин ще бъде воден от Васил Петров и Стефан Гошев. Първият притежава необходимия треньорски лиценз и ще бъде вписан като треньор срещу "моряците". /БЛИЦ