Треньорът на Пирин (Благоевград) Наджи Шенсой потвърди, че остава на работа в клуба поне още един сезон. Роденият в Косово специалист ще пристигне в Благоевград на 28 юни, а на следващия ден ще изведе "орлетата" за първа тренировка.

Шенсой не отрече, че има още няколко детайла около договора с Пирин, които ще обсъди с акционерите при завръщането си в България. Те обаче в никакъв случай няма да попречат на бъдещите взаимоотношения между двете страни. Що се касае до финансовите му претенции, спецът сподели - "Аз се съобразявам с финансовата криза в България и в никакъв случай няма да спекулирам. Знам, че всички клубове в "А" група изпитват трудности, в това число и Пирин. За сравнение - в трета лига на турското първенство отборите разполагат с повече пари от тези в "А" група. Разликата с тези от Висшата лига на Турция пък е огромна. Ще дам за пример Галатасарай, който през новия сезон ще бъде ръководен от Франк Рийкард срещу "скромната" сума от 4 милиона евро годишна заплата."

Наджи Шенсой не скри разочарованието си от последната новина от лагера на "орлетата", а именно преотстъпването на Спас Делев в ЦСКА. Той се надява това да бъде единственият футболист от Пирин, трансфериран в друг клуб, пише e-79. На въпроса дали приема предложението на акционерите от следващия сезон негов помощник да бъде Добри Митов, Шенсой отговори категорично - "Да, съгласен съм и ще бъде удоволствие за мен да работя отново с момче като Добри." /БЛИЦ