Шестима нови футболисти започват подготовка в Локомотив (Сф) от днес. В “Надежда” ще направят първа тренировка Румен Трифонов, Искрен Писаров, Бранимир Костадинов, Крум Бибишков, Ивелин Янев и вратарят Божидар Митрев. Камерунският дефанзивен халф Мартен Абена също бе очакван на сбора от 14,00 на клубния стадион. Дългучът обаче още не бе пристигнал в София до късно снощи.

С батковците днес ще потичат и част от най-талантливите юноши на Локото. Както първи БЛИЦ съобщи, водят се проговори и с двама чужденци – бразилецът Том от Миньор (Перник) и французинът Жереми Родригес от ЦСКА. И двамата са дали дума на спортно-техническото ръководство, ако не си уредят трансфер в чужбина, да акостират в “Надежда”.

Ясни са и сигурните напускащи. Засега това са: Йордан Върбанов, Юлиан Петков, Младен Стоев и вратарят Емил Михайлов. Нов е и треньорът на вратарите – Радостин Станев, който смени Владимир Манолков. Централният защитник Костадин Велков е поканен на проби от германския втородивизионен Дуисбург. Синът на Антон Велков ще бъде тестван за заместник на продадения бранител Андре Хофман. 23-годишният защитник изкара веднъж проби в Падерборн, но не бе одобрен и се прибра в България. Очаква се до седмица талантливият младок да отлети за Германия.

Възможно е Локото да се раздели и с още поне петима футболисти. Спрягат се имената на Димитър Илиев, Павел Петков, Александър Манолов, Атанас Борносузов и Светослав Петров.