Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди двата мача с Левски. Утре "орлите" се изправят срещу Левски в отложен двубой от efbet Лига, а в събота пак в Разград е осминафиналът за Купата.

"Първо, ние не мислим за втория или третия мач. Винаги най-важният мач е следващият, този в четвъртък. Това няма да се промени. Очаквам да е труден двубой. Ще се изправим срещу много качествен противник и трябва да сме на ниво, да покажем амбиция, смелост и нашите най-добри качества", заяви Шимунджа.

" Имахме повече време да тренираме и да възстановим нашите играчи. Ще сме готови за двата мача с Левски. Нивото на тренировките и мотивацията е много високо.

Да, миналата година отпаднахме от Левски за купата, но това си беше за миналия сезон. Винаги казвам на играчите, че това, което се е случило вчера, е история. Минало е и не можем да променим нищо. Имаме огромна мотивация, защото ще играем срещу един от най-големите клубове в България. Искаме да бъдем на най-високото ниво. Не смятам, че само в Лудогорец мислим за почивка. Това което видях на тренировките - мотивацията и енергията, която показват футболистите е на много високо ниво. Те показват, че са големи професионалисти и са много конкурентни", каза още словенският спец.

Треньорът на Лудогорец  бе запитан дали футболистите му следят Световното първенство и кои отбори подкрепят:

"Всички. Ако не коментираме и не говорим за Световното, то тогава нещо не е както трябва. Това е нормално, има приятелски съревнования и между играчите, но всичко това носи само позитивни емоции".