Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изрази задоволството си от класирането в груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион завърши наравно 3:3 с Жалгирис след продължения във Вилнюс и с общ резултат 4:3 продължава напред в надпреварата. Равенството обаче дойде много трудно - с гол от дузпа на Оливие Вердон в 120-ата минута. 

"Беше трудно за футболистите и всеки един от нас. Важното е, че стигнахме до Лига Европа. Беше много трудно и в двата двубоя. Играхме добре и създадохме доста положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играха на контраатака. Когато губехме топката, не опитвахме да си я върнем обратно", каза Шимунджа. 

"Показахме характер, а нашият характер е много сериозен. Искахме победата повече от тях. Вярвахме в себе си и своите принципи. Някои от играчите нямат опит в такива сблъсъци. Трябва да продължим по този начин и да коригираме проблемите, които имаме. Нямаме влияние върху жребия, но имаме влияние върху това да бъдем конкурентоспособни. Искаме да сме отбор, срещу който всеки ще внимава. Поставям оценка 10, защото знам през какво сме минали до момента", добави специалистът.

Жребият за групите в Лига Европа ще се тегли в петък от 14:00 часа.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа