Берое постигна петата си поредна победа в първенството, надделявайки с 2:1 при гостуването на Пирин (Гоце Делчев). По този начин неврокопчани записаха поражение в последното си домакинство в "А" група, след като още преди няколко кръга стана ясно, че тимът изпада във втора дивизия.

В днешната среща Пирин беше наказан от бившия си нападател Виктор Шишков, който получи шанс от Петър Хубчев да започне титуляр и оправда доверието, реализирайки 2 гола.

В 42-ата минута македонецът Стефан Спировски свали топката в наказателното поле на Пирин и отблизо Шишков отбеляза за 0:1. В 55-ата гостите от Стара Загора удвоиха преднината си. Салим Керкар центрира от корнер, стражът на домакините Абди Абдиков сгреши и отблизо Шишков вкара второто си попадение в двубоя - 0:2.

До края неврокопчани имаха сили единствено за почетен гол. Вкара го Костадин Башов, който в 70-ата минута се възползва от грешка на бранителя Игнат Дишлиев и наказа Благой Макенджиев. Резервата на Иван Караджов получи шанс да пази вратата на Берое днес, а Хубчев гласува доверие и на други футболисти, които по-рядко играха в мачовете през сезона.

След петата поредна победа старозагорци събраха 67 точки и твърдо са на 8-ото място в "А" група, докато Пирин (ГД) остава на 13-ата позиция с 22 точки.

ПИРИН (ГД) - БЕРОЕ 1:2
0:1 Виктор Шишков (42), 0:2 Виктор Шишков (55), 1:2 Костадин Башов (70)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
42 - ГОООЛ! Берое повежда - 0:1! Виктор Шишков наказва бившия си отбор. Стефан Спировски свали топката в наказателното поле на Пирин и отблизо Шишков отбеляза. 
55 - ГООЛ! Берое повежда с 2:0! Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, Абдиков греши и отблизо Шишков вкарва за 0:2.
70 - ГОООЛ за Пирин! Башов се възползва от грешка на защитника Игнат Дишлиев, навлезе в наказателното поле и прониза Макенджиев за 1:2.

90 - Край на мача. Берое победи Пирин в Гоце Делчев с 2:1.

2_29.jpg
ПИРИН (ГД):
Абдиков, Катунчев, Гуцев, Башов, Хазуров, Витанов, Крушовски, Лапантов, Панайотов, Ибраим, Маркес
Резерви: Янев, Самокишев, Карапетров, Газиев, Стефанов, Ловков, Грозданов
Треньор: Йордан Боздански



ber.jpg
БЕРОЕ: Макенджиев, Мунин, Дишлиев, Зафиров, Динков, Спировски, Джоман, Шишков, Елиаш, Керкар, Мапуку
Резерви: Караджов, Тенев, Пенев, Костадинов, Зехиров, В. Иванов, Костов
Треньор: Петър Хубчев




Гоце Делчев, Градски стадион
Съдия: Атанас Димитров

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА