Бившият спортен директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов от днес се завръща на работа в клуба като директор на детско-юношеската школа. Задачата на Джамбазов е да вдигне нивото на работа при подрастващите и академията на "шейховете" да започне да дава резултати.

"Обади ми се собственикът на клуба Николай Филипов и предложи да се върна в клуба, като оглавя школата. Неговата идея е да вложим сили и енергия в подрастващите, за да има попълнения за мъжкия отбор", обясни Джамбазов пред БТА.

Другата новина от Нефтохимик е, че юношите младша възраст, първенци в своята група, все пак ще играят баражи за влизане в Елитната до 17 г. Първото препятствие пред тях е Верея (Стара Загора), а мачът е насрочен за събота, 1 юни, от 10:30 часа в Стралджа. При победа малките "шейхове" ще срещнат победителят от подзона Пловдив - Асеновец (Асеновград). Спечелилият този бараж отива на финалната права, където ще играе с един от представителите на останалите три зони в България за едно от двете места в U17.

"Подадохме документите за участие буквално в последния момент. Момчетата бяха пуснати във ваканция след края на областното първенство, та сега ще трябва да ги съберем и подготвим. За тях, а и за нас, баражите за влизане в Елитна група са предизвикателство и ние ще отговорим по най-добрия начин. Участие при най-добрите ще бъде голям тласък напред за Нефтохимик", обясни още Костадин Джамбазов.

Треньор на 17-годишните в Нефтохимик е Георги Иванов, а всички наставници в клуба запазват местата си в отборите.