Когато футболният терен е заснежен, VAR системата няма да бъде пълноценна на 100 процента в България. Шокиращата новина е била съобщена на Царско село и Левски преди мача между двата отбора вчера, спечелен от „сините“ с 1:0.

Те са били уведомени, че ВАР няма да се намесва при спортните положения за засада. Причината – системата не успяла да калибрира линиите на терена, тъй като те бяха боядисани в червено заради падналия сняг.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Такава ще бъде картинката и на всички останали мачове у нас, когато има снежна покривка. За да работи идеално системата, игрището трябва да е напълно чисто, а линиите да са боядисани в бяло.

Проблемът не е, че вчера са били с червен цвят линиите. Проблемът е, че когато бъдат покрити със сняг, ВАР не работи. Не работи и даже когато линиите са изринати от снега. За да е всичко изрядно, не трябва да има никакъв сняг никъде по терена.

При това положение ВАР ще бъде пасивен и всичко ще се решава както до въвеждането  му - от тъч-реферите.

Според протокола, ако се случи подобна ситуация, клубовете ще биват уведомявани преди мача, че технологията няма да бъде използвана, както се случи и преди Царско село – Левски.

Ако даден мач започне при хубаво време, но с течение на срещата завали сняг, то отново клубовете ще бъдат уведомени, че от определен момент нататък системата няма да бъде използвана.