Пресаташето на българския национален отбор по футбол Виктор Игнатов разказа в телевизионен ефир за обстоятелствата около зверската катастрофа, която „лъвовете“ претърпяха при пристигането си в Тбилиси за предстоящия в неделя мач с Грузия от Лигата на нациите. Той сподели и шокиращи подробности за състоянието на Тодор Неделев, който беше опериран спешно заради фрактура на черепа.

„Добрата новина, е че Тодор вече е стабилизиран. Наложи се операция, за която решението трябваше да се вземе много бързо, защото последиците можеше да са много сериозни. Интервенцията беше на черепа. Отчупено парче от него навлязло навътре. Наложи се оперативно това да бъде коригирано, за да не стане хематом и нещата да се усложнят. Слава Богу, бързата реакция на всички, както от наша страна, така и от страна на грузинските власти и лекарския екип беше решаваща“, заяви Игнатов пред в предаването „Тази неделя“ по bTV.

"Според мен, а и според лекарите, е имало опасност за живота на Тодор Неделев. Благодарение на бързите действия нещата вече са под контрол. Най-оптимистичните прогнози са, че след три месеца той ще бъде напълно възстановен, но тепърва му предстои най-важната част от възстановяването. Поне една седмица ще остане в Грузия под лекарско наблюдение, след което ще бъде транспортиран към България и да продължи лечението си."

„Операцията приключи около 5 часа местно време през нощта. Неделев е още под упойка, тъй като става дума за мозъчна интервенция. Може би около обяд се очаква да се събуди и ще бъдат направени допълнителни прегледи. Преди това донякъде беше контактен. В един момент започна да излиза от адекватност, къде заради травмата, къде заради огромния шок, който преживя. Реакцията беше много бърза. Веднага пристигна линейка, която да го откара в болницата. След това много бързо беше взето решение от родителите на Неделев и лекарските екипи да се пристъпи към интервенция, което се оказа много важно.“

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Всички останали сме добре, освен огромния психологически шок, който преживяхме. Имахме тежко пътуване цял ден и реално очаквахме с нетърпение да пристигнем, да се нахраним и да почиваме, тъй като в неделя предстои мач. Играчите са в шок. Беше важно да реагираме на момента и се справихме добре в тази сложна ситуация. Сега Тодор е стабилизиран и имаме уверения, че с него всичко е наред. Остава ни да стискаме палци за неговото възстановяване“, допълни пресаташето на националите.

„Не мога да кажа чия е вината. Аз бях в автобуса, в който беше и Тодор, но ситуацията стана толкова бързо, че от нашата гледна точка не можем да преценим кой е виновен. Просто струпване на много обстоятелства. Тук времето е много лошо. Още когато кацнахме, имаше гръмотевична буря. Пътищата бяха мокри. Движейки се към хотела, трябваше да минем през тунел, в който асфалтът бе много изтъркан и хлъзгав. В такава ситуация предпоставките за всякакъв тип инцидент са много сериозни. Не мога да кажа дали е имало превишаване на скоростта от страна на шофьорите. Имахме полицейски ескорт, който съпровождаше автобусите. Когато трябваше да минем през тунела беше станала катастрофа и ние бяхме първите превозни средства, навлезли в него. Нямаше време за реакция.

„Желанието на нашето треньорско ръководство е мачът да се състои. Ние сме длъжни да защитим името България заради Тодор. Все пак днес още веднъж ще бъде обсъдена ситуацията. Президентът на БФС Борислав Михайлов веднага след инцидента започна постоянен контакт с целия отбор и всички от щаба. Непрестанно проявява загриженост.“, завърши Виктор Игнатов.