Локомотив (София) победи с 1:0 Литекс в интригуващ мач от 13-ия кръг на Втора лига. В герой за "железничарите" се превърна Шоко. Бившият защитник на Лудогорец вкара единственото попадение в срещата, разписвайки се в 25-ата минута.

Това се оказа достатъчно за тима, воден от сърбина Младен Додич, да постигне успеха срещу един от преките си конкуренти за челно класиране. Локомотив събра 24 точки и се изкачи на третото място, докато "оранжевите" остават с 20 на петата позиция. Лидер е Септември (София) (28 точки), който днес гостува на Спартак (Плевен). Вторият ЦСКА 1948 (с 27 точки) приема от 19:00 часа Нефтохимик на "Васил Левски". Двубоят е дебют за новия старши треньор на "червените" Йордан Юруков.

В срещата на стадион "Локомотив" в столицата Локомотив успя да поведе в 25-ата минута. Опитният бразилски защитник Шоко получи пас в дълбочина зад гърба на защитата от Илиян Стефанов, освободи се и излязъл очи в очи с вратаря Петър Петров, реализира технично за 1:0. 

Малко след това бившият футболист на Лудогорец получи подаване от Светослав Диков, но този път не успя да вкара. В началото на второто полувреме Тонислав Йорданов беше близо до отбелязване на изравнителен гол с удар от въздуха, пращайки топката покрай вратата на домакините. 

В 58-ата минута гостите от Литекс имаха претенции, че Семерджиев е играл с ръка в наказателното поле след центриране от ъглов удар. Съдията Петър Костадинов прецени, че няма основание да посочи бялата точка и остави играта да продължи. 

Три минути по-късно Петър Петров се отчете с отлична намеса след удар на Илиян Стефанов. В 68-ата пък Александър Аспарухов насочи топката с глава към вратата на Локомотив, където Мартин Василев изчисти от голлинията. 

В 83-ата минута и пред "железничарите" се откри шанс, но Неманя Иванов пропусна с глава и срещата приключи 1:0.