Бразилският защитник на Лудогорец Гилерме Шоко призна, че има желание да смени обстановката и да заиграе в по-голям отбор, но след като изпълни договора си с клуба от Разград. Десният защитник разкри, че е получил прякора си, защото е тъмнокож.


"Тук много се говори за съдиите, но това не е нещо необичайно. Навсякъде, където съм бил, е така. По целия свят е едно и също - все съдията е виновен. Както всички и аз искам да играя в по-голям клуб", сподели Шоко пред БНТ.


"По принцип в Бразилия всички имат прякори. Моя получих съвсем малък, когато започнах да играя футбол. Бях единственият тъмнокож играч в нашия отбор. Всички останали бяха бели и заради цвета на кожата ми започнаха да ме наричат Шоко. Идва от шоколад", сподели още защитникът на Лудогорец.


"Не съм очаквал, че с Лудогорец толкова бързо - само за един сезон, ще спечеля всичко. Дори за нас, играчите бе голяма изненада това, което стана. Не трябва обаче да се отпускаме, а само да работим - работа, работа и пак работа. Това е рецептата за успеха", добави десният бек.


"Вече от две години съм тук. Доколкото знам, за да съм в националния, трябва да съм живял 5 години в България. Имам договор с Лудогорец за още две години, който смятам да изпълня. Знам и малка част от химна ви. Михаил Александров ме научи", завърши Шоко.