Шотландия предаде истинска лекция и победи с 5:2 България във втората ни среща от Европейското по мини футбол във Върсар, Хърватия. Така съдбата ни вече не е изцяло в нашите ръце, като оставаме с 1 точка от първите си два мача в група "В" на турнира. Остава ни срещата с европейския шампион Румъния, която със сигурност трябва да спечелим, за да имаме някакви шансове. Има го вариантът обаче дотогава да сме вече и фактически отпаднали от надпреварата.

Срещата започна отлично за България. Още в 3-ата минута Заприн Голачки наниза третия си гол в турнира, след като засече отблизо центриране от фаул на капитана Стоил Фърцов.

След гола България продължи да играе с бързина, с топки по земята. Шотландците обаче имаха късмета да вкарат с първия си удар към вратата и в 12-ата минута резултатът беше изравнен. Точен бе Джоузеф Андрю. Още в следващата атака страхотна грешка на нашите позволи на Андрю тотално да обърне резултата.

След това играта на българските футболисти рухна и почнаха да се търсят нападателите с високи топки, които лесно бяха отнемани от здравите физически шотландци.

До почивката резултатът се запази, но през втората част играта на нашия тим не се забърза. Нови грешки в нашата отбрана позволиха на Крис Малоун да ни накаже с технични удари в 26-ата и 33-ата минута. С безпощаден шут един от най-добрите за България, Спас Милушев, върна едно попадение за 2:4 няколко минути преди края. Пробив през центъра обаче позволи на капитана Ийън Андерсън да ни довърши с пети гол.

Важният мач с Румъния е утре от 16:00 часа българско време и ще се предава пряко по БНТ HD.