Шумен 2010 не е напуснал първенството на "Б" група и продължава участието си, гарантираха пред БТА от Направление Спортно-техническо на БФС. Късно снощи и рано тази сутрин бе разпространено изявление на президента на клуба Георги Георгиев, в което той казва, че е изпратил писмено становище, с което иска оттеглянето на отбора от първенството във втора дивизия. Мотивите му са, че в клубната каса няма пари и Шумен 2010 не може да осигури участието си в професионалния футбол.

Оказа се обаче, че нещата не са толкова лесни. За да напусне първенството официално, от Шумен 2010 трябва да изпрати решение на Управителния съвет, което е подписано от целия Управителен съвет и членовете му са информирани за невъзможността да се намери решение на проблема. Такова решение на УС обаче няма в БФС, поради което централата не може да приеме отказа. Ако един клуб обаче не се яви в два поредни мача на терена, то той се изважда от първенството.

В Шумен от доста време тлее противоборство между различни хора от ръководството, като треньорът Енрико Пичони също е против старши треньора. В града се говори, че преди дни Пичони и Георгиев се засекли случайно на улицата и се стигнало до размяна на остри реплики и обиди.

Така въпреки проблемите, Шумен 2010 продължава участието си в "Б" група и в събота ще пътува за Етрополе за мача си от 19-ия кръг.