Футболен клуб "Шумен 2010" подаде документи за прекратяване на участието си в “Б” група. Тимът няма да успее да доиграе сезона, като основните причина за това са финансови.

“Причините за това са много, но основните са финансови. Натрупаните задължения за осигуровки на футболистите са близо 30 хиляди лева. Другата новина е, че в момента юристите подготвят документите и в понеделник ще обявим несъстоятелност и фалит", каза президентът на клуба Георги Георгиев.

Както е известно, в началото на седмицата футболистите на Шумен бойкотираха тренировките. Причината за това е, че в клуба цари организационен хаос и че не са получавали пари от началото на годината. Още тогава се заговори за евентуално прекратяване на участието в “Б” група.

Същевременно от Българския футболен съюз изказаха съмнение в легитимността на решенията на президента Георгиев. "Разговарях със Спортно-техническата комисия и категоричното им становище е, че такова решение за напускане може да взема само Управителния съвет на клуба, но не и президента еднолично", каза Милен Христов, председател на Областния съвет на БФС в Шумен.