Медиите в Швеция определиха като трагично отпадането на АИК от Левски. "Сините" победиха с 2:1 на "Герена", след като изоставаха с 0:1 в резултата, и се класираха в групите на Лига Европа за сметка на шампиона на Швеция.

"Трагедия, Левски потопи втори наш отбор", пише авторитетното издание "Афтонбладет", припомняйки отпадането и на Калмар от Левски в предишния кръг.

"Само за две минути българите успяха да обърнат мача и да стигнат до желаната си цел - да спечелят и да се озоват в групите на Лига Европа", пише изданието.

"Впечатление направи класата на Гара Дембеле. Той показа много силни качества в нападение. Като цяло Левски беше по-добрият отбор, който много по-силно от АИК търсеше победата", се твърди още в статията за мача в "Афтонбладет".

Треньорът на АИК Алекс Милър съжаляваше след отпадането на отбора му. "Началото беше прекрасно за нас. Започнахме с ранен гол, но не задържахме достатъчно дълго топката, което доказва липсата на опит. Не ни се получи и пресата към противника. Йовов, Тасевски и Гаджев са много добри. Играха силно, умеят да задържат отлично топката. Те се движеха прекрасно и използваха всяка възможност да атакуват. След гола се прибрахме прекалено назад и позволихме на Левски да наложи силен натиск. Това доведе и до изнасянето напред на крайните защитници на българите, което беше фатално за нас", заяви Алекс Милър.

Така АИК се съсредоточава върху представянето си по шведските терени и ще прави опит да защитава шампионската си титла, докато Левски очаква жребия за групите на Лига Европа. "Сините" имат още 6 гарантирани мача в евротурнирите, като ще научат трите си съперника малко след 14 часа. /БЛИЦ