Шведският съдия Глен Ниберг получи наряд от УЕФА за реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и АЕК Ларнака в четвъртък (1 август). Както е известно, „сините“ имат да наваксват пасив от три гола, след като в четвъртък отстъпиха с 0:3 в Ларнака.

Ниберг е роден на 12 октомври 1988 г. От 2016 година е международен рефер към ФИФА. През същата година е обявен в родината си за Най-добър съдия на сезона.

Шведът никога не е свирил мачове с участието на български клубни или национални формации. Опитът му в евротурнирите се изчерпва с пет мача. За последно свири победата на Селтик с 3:1 над ФК Сараево в първия квалификационен кръг на Шампионката лига на 9 юли.

Единственият му мач на кипърски отбор е от миналото лято, когато АПОЕЛ (Никозия) побеждава Судува с 1:0 в реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Живко Миланов играе цял мач за АПОЕЛ, който въпреки успеха си отпада от турнира.

Асистенти на Глен Ниберг ще бъдат сънародниците му Мапбод Бейги и Андреас Сьодерквист. За четвърти рефер е назначен Адам Ладебек (Швеция). Съдийски наблюдател ще бъде Кемпбъл Огилви (Шотландия), а делегат на УЕФА е Русмир Миркович (Босна и Херцеговина).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020