Шведът Йонас Ериксон ще ръководи евроквалификацията Уелс - България. Сблъсъкът е тази вечер от 21:30 часа на стадион "Кардиф Сити" и ще бъде предаван директно по БНТ.

Любопитен факт е, че 36-годишният рефер е мултимилионер. Преди две години той се сдобива с 6 милиона паунда само за една нощ. Това става след продажбата на телевизионна компания за спортни права, в която той има дял от 15%. Ериксон обаче и до днес е категоричен, че съдийството е най-хубавото нещо в живота му и няма никакво намерение да се отказва.

Асистенти на Ериксон в Кардиф ще бъдат сънародниците му Фредрик Нилсън и Матиас Класениус, а четвърти съдия - Даниел Сталхамар.

Шведът вече е свирил мач на националния ни отбор. През пролетта на 2007 година той е главен съдия на световната квалификация с Албания в София, завършила 0:0. Ериксон има и още един мач в нашата столица. Преди 2 години той ръководи мача от третия квалификационен кръг за влизане в Шампионската лига Левски – БАТЕ Борисов (0:1). Скандинавецът е съдия на ФИФА от 2002-а, но едва миналия сезон беше включен в елитната (втора) категория на УЕФА. /БЛИЦ