ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Младежките ни национали загубиха с 1:3 важното гостуване на Русия от евроквалификациите. По този начин "трикольорите" сдадоха лидерството в групата на "Сборная". Руснаците вече имат пълен актив от 9 точки, докато селекцията на Михаил Мадански е на 2-ото място със 7 т.

При гостуването на стадион "Арена Химки" в Москва нашите бяха сериозно ощетени от шведския съдия Андреас Егберг, който още в началните минути изгони наш футболист и даде спорна дузпа за домакините. В 18-ата минута България остана в намален състав, след като Ангел Грънчов получи директен червен картон, а руснаците получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Защитникът на ЦСКА повали откъсващия се сам срещу Димитър Евтимов нападател Владимир Обухов, заради което беше отстранен от шведския съдия. При ситуацията обаче останаха съмнения, че нарушението на Грънчов е извън наказателното поле. И от телевизионните повторенията ясно се видя, че "трикольорите" бяха грубо ощетени.

От бялата точка Владимир Обухов откри резултата, изпращайки топката в долния десен ъгъл на Евтимов, който се хвърли в обратния - 1:0. Това обаче не пречупи избраниците на Мадански, които играха като равен с равен срещу подкрепяните от публиката домакини, дори и след оставането с 10 човека.

След половин час игра България беше близо до изравнително попадение, но изстрел на Асен Георгиев от пряк свободен удар премина над напречната греда на вратата на руснаците.

В 32-ата минута домакините за малко да удвоят преднината си. Александър Козлов засече центриране отляво, но топката се отби в лявата греда на Евтимов, след което българският страж, който е собственост на Нотингам, сигурно я улови.

В края на първата част "трикольорите" успяха да притиснат руснаците в собствената им половина. Трудът на момчетата на Михаил Мадански беше възнаграден в 4-ата минута на добавеното време, когато нашите успяха да изравнят резултата. Така ценното попадение насред Москва реализира играещият в белгийския Геел Александър Колев. Талантът засече с глава отблизо центрираната от Симеон Славчев топка и направи 1:1.

Руснаците започнаха вихрено второто полувреме, като в 48-ата минута Обухов вкара второто си попадение в срещата. Нападателят овладя центрираната топка и пред погледа на бранителите ни наказа Димитър Евтимов за 2:1.

В 63-ата минута резултатът стана 3:1. Константин Базелюк беше изпуснат от Милен Гамаков в наказателното ни поле, озова се сам срещу Димитър Евтимов и реализира топката под неговия плонж. До края талантливият страж на Нотингам спаси няколко опасни положения пред вратата си и не позволи да падне нов гол във вратата му, въпреки че отбраната пред него беше като разграден двор. Донякъде обяснението за това е липсата на основните бранители Георги Терзиев и Илия Мунин, пропуснали важния мач заради контузии.

Както е известно, в петък младежките ни национали се изложиха в домакинството на Естония в Ловеч, когато допуснаха изравнителен гол за 1:1 в добавеното време на двубоя. Преди това "трикольорите" имаха пълен актив от 6 точки след победите с по 3:0 срещу аутсайдера Андора. И след като не измъкнаха нищо от Москва нашите вече са на 2-ото място със 7 точки, Русия е лидер с 9, Дания има 6, като днес гостува на Словения, който е без спечелена точка до момента.

Следващият мач на младежите ни е отново срещу Русия, този път в Стара Загора на 11 октомври. За него Михаил Мадански няма да може да използва наказаните Ангел Грънчов и Антон Недялков, както и контузеният капитан Георги Терзиев.

РУСИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1
1:0 Владимир Обухов (19-дузпа), 1:1 Александър Колев (45+4), 2:1 Владимир Обухов (48), 3:1 Константин Базелюк (63)


gran4ov_4erven_.jpg


kolev_gol_rusiq.jpg

rusiq.jpg
РУСИЯ: Егор Бабурин, Петър Тен, Илия Зуев, Алексей Никитин, Дмитрий Голубьов, Игор Ламбарски, Роман Емелянов, Владимир Обухов, Александър Козлов, Магомед Митришев, Константин Базелюк
Селекционер: Николай Писарев




2_1.jpg
БЪЛГАРИЯ: Димитър Евтимов, Антон Недялков, Асен Георгиев, Ангел Грънчов, Иван Горанов, Симеон Славчев, Александър Колев (70-Живко Петков), Ивайло Чочев, Едисон Йорданов (46-Антон Карачанаков), Радослав Кирилов (90+1-Божидар Васев), Милен Гамаков
Селекционер: Михаил Мадански



Mосква, стадион "Химки Арена"
Съдия: Андреас Егберг (Швеция)
Жълти картони: Милен Гамаков, Антон Недялков, Антон Карачанаков (България)
Червен картон: Ангел Грънчов (18-България)



КЛАСИРАНЕТО КЪМ МОМЕНТА

Отбор М П Р З Г.Р. Т
1.РУСИЯ 3 3 0 0 8:2 9
2.България 4 2 1 1 8:4 7
3.Дания 2 2 0 0 7:0 6
4.Естония 4 1 2 1 3:3 5
5.Андора 5 0 1 4 1:16 1
6.Словения 2 0 0 2 1:3 0