Футболистът на Литекс Симеон Славчев бе избран за най-добър играч на 17-ия кръг в традиционната анкета на сайта agrupa.news7.bg. В допитването гласа си дадоха 13 родни медии. Това бе третият път през сезона, в който Славчев получава наградата. 20-годишният талант бе избран за №1 също така в 11-ия и 15-ия кръг.

Този път халфът спечели оспорваната надпревара за върха само с една точка пред звездата на Лудогорец Върджил Мисиджан. Българинът, който вкара два гола при 6:2 за Литекс над Пирин (Гоце Делчев) има 36 точки. Мисиджан, който също се разписа при победата на шампионите с 2:0 над ЦСКА в София е втори с 35.

Трети в подреждането с 29 точки остана друг от героите на Лудогорец – Марселиньо. Четвърти с 27 точки е Иван Вълчанов, който в стил "Лео Меси", вкара единствения гол на мача Любимец – "Ботев" (Пд) и донесе втората победа на новака над "канарчетата" за сезона. Пети с 18 точки е Венцислав Христов, който навръх 25-ия си рожден ден, вкара за успеха на Берое с 1:0 над "Левски".

Лидерите в генералното класиране Маркиньос (Локомотив Сф) и Емил Гъргоров (ЦСКА) този път не добавиха точки към актива си. Симеон Славчев пък излезе трети след поредния си триумф.

17-И КРЪГ
Симеон Славчев 36 т.
Върджил Мисиджан 35
Марселиньо 29
Иван Вълчанов 27
Венцислав Христов 18

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ
Маркиньос 198 т.
Емил Гъргоров 178
Симеон Славчев 166
Гари Родригес 128
Марселиньо 115

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ