Финансовият одит на ЦСКА, който се извършва от синдика на клуба Дора Милева, може да намали дълговете на „червените“. Доста от документите, които вече са прегледани, попадат в графата „съмнителни“, пише „7 дни спорт“. Предявените вземания от „Финметалс“, „Лира Инвестмънтс“, Чавдар (Етрополе) и още няколко частни и по-малки кредитори, ще бъдат проверени детайлно заради съмнения за наличие на незаконосъобразни документи.

Пернишката фирма „Финметалс“ съди ЦСКА за 3 490 000 евро заедно с лихвите. Според заведения иск Александър Томов и Александър Гарибов са присвоили сумата през първия период на Томов на „Българска армия“ (2006-08 г.). В момента делото не е прекратено, а сумата е предявена като кредит в списъка с кредиторите на „армейците“. Всички документи по това дело ще бъдат проверени и ако се постанови, че няма основание тази сума да бъде призната като вземане, задълженията на ЦСКА ще спаднат с около 11 милиона лева.

„Лира Инвестмънт“ също е в списъка на големите кредитори с иск за малко над 7 милиона лева. Тук разминаването идва от изявленията на Александър Томов, че компанията ще се откаже от своите вземания от клуба. Има съмнения относно редовността на документацията и по договора между Чавдар (Етрополе) и ЦСКА за трансфера на Ивайло Чочев. Доста от поисканите вземания от по-малки кредитори също будят съмнение.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА